Ku Smeru sa pre voľby do VÚC Prešov pridalo HZD

02.06.2005 Celý región

Krajskí predstavitelia strany Smer - sociálna demokracia a Hnutia za demokraciu (HZD) v Prešove Stanislav Kubánek a Adrián Kromka uzavreli 31. mája deklaráci...
Krajskí predstavitelia strany Smer - sociálna demokracia a Hnutia za demokraciu (HZD) v Prešove Stanislav Kubánek a Adrián Kromka uzavreli 31. mája deklaráciu o spoločnom postupe pri tohoročných voľbách orgánov vyššieho územného celku.

Týka sa podpory kandidáta Smer-u Petra Chudíka do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) i spoločnej kandidátky poslancov do krajského parlamentu. To, ako bude vyzerať početné zastúpenie, Kromka odmietol pred novinármi konkretizovať. A to aj preto, lebo - ako naznačil Kubánek - k tomuto spoločnému postupu s HZD sa majú pridať i ďalšie politické subjekty v kraji.
Kromka na margo toho, že HZD má nízke preferencie, uviedol, že v kraji majú 500 členov a že preferencie im porastú pred voľbami. Chudík k tomu dodal, že jednak nezáleží na percentách, jednak z HZD vyšiel prezident SR Ivan Gašparovič a ten sa teší veľkej obľube obyvateľstva.
Chudík v piatok 27. mája prijal ako súčasný predseda PSK v Prešove Gašparoviča, no Kromka odmietol pred novinármi súvislosť, že na tomto stretnutí sa zrodila podpora pre Chudíka. \"Rozhodujeme samostatne ako krajská organizácia, \" dodal.
(jj)
 

Vyberte región